Christoffer

von Schwerin

 

Släkten von Schwerin går tillbaka ända till 1178 och härstammar från Pommern i nuvarande Tyskland. En av de tidigaste introduktionerna av ätten i Sverige skedde i och med giftermålet mellan Albrekt av Mecklenburg och Rikardis von Schwerin år 1359. Albrekt var mellan 1364 till 1389 kung av Sverige. Släkten blev adlig i Sverige först 1720 och då som friherrlig. Den friherrliga grenen av släkten dog ut men återupprättades 1800. Ur den friherrliga grenen av ätten så bildades den grevliga grenen 1766 och bekräftas av grevebrevet från Konung Gustav III. Den grevliga ätten finns fortfarande kvar bosatta i bl.a Stockholm, Tystberga, Göteborg samt Tyresö.

Christoffer arbetar för närvarande på Läkemedelsverket som Regulatorisk ärendekoordinator i Uppsala.

 

Tidigare har Christoffer arbetat på Cura apoteket på Värmdö i Stockholm efter ett års studier på receptarieprogrammet för att bli legitimerad farmaceut sedan februari 2012. Tidigare har han arbetat vid Roche Diagnostics GmbH i Penzberg, Tyskland. En 4 månaders lång praktikperiod vid företaget öppnade dörrar och ledde till en anställning och därmed även en flytt till Tyskland. Efter 4 år på Roche som praktikant, laboratorieingenjör och doktorand beslutade han sig för att sadla om och flyttade hem till Sverige igen. Christoffer har även jobbat som Koordinator för arbetsgruppen inom Farmakovigilans och Reklamationer på Sofus regulatory affairs.

 

Christoffer utförde sin gymnasieutbildning på den Naturvetenskapliga linjen på Åva gymnasium i Täby där han läste ett utökat program. Christoffer gjorde sin grundutbildning och tog sin magisterexamen i Biomedicin vid Karolinska Institutet. Under utbildningens gång har han studerat vid Universitetet i Leiden i Nederländerna samt vid University of Iowa i USA. Examensarbetet utfördes vid Institutet för Miljömedicin där en toxikologisk studie utfördes som analyserade effekterna av kemikalierna PFOS och PFOA på muslevrar.

 

Christoffer trivs med lugna kvällar framför TVn, datorspel, gitarr- och pianospelande men även en kväll på baren eller spendera en dag med vänner. Ett stort intresse är resor då han ofta söker sig utomlands för studier och semestrar.