Petra & Daniel

von Schwerin

 

Släkten von Schwerin går tillbaka ända till 1178 och härstammar från Pommern i nuvarande Tyskland. En av de tidigaste introduktionerna av ätten i Sverige skedde i och med giftermålet mellan Albrekt av Mecklenburg och Rikardis von Schwerin år 1359. Albrekt var mellan 1364 till 1389 kung av Sverige. Släkten blev adlig i Sverige först 1720 och då som friherrlig. Den friherrliga grenen av släkten dog ut men återupprättades 1800. Ur den friherrliga grenen av ätten så bildades den grevliga grenen 1766 och bekräftas av grevebrevet från Konung Gustav III. Den grevliga ätten finns fortfarande kvar bosatta i bl.a Stockholm, Tystberga, Göteborg samt Tyresö.

Petra bor för närvarande i Stockholm/Bromsten tillsammans med sin familj, Daniel Sundström, dottern Emilia född i maj 2009 och sonen Maximilian född i december 2010. Familjens katt Tassa och hunden Enzo får vi ej glömma.

 

Petra har arbetat på Selecta AB i flera år innan hon 2017 började på Pictura som säljledare. Petra utbildade sig på vid Danderyds gymnasium norr om Stockholm. En treårig utbildning inom media och kommunikation. Efter examen arbetade hon under sex år som säljare inom herrkonfektion. Daniel, hennes sambo arbetar som byggnadsledare på ett byggföretag i Stockholm.

 

Petra ägnar mycket av sin tid till att inreda huset samt att organisera i trädgården. Fotografering samt umgänge med familj och vänner ligger henne varmt om hjärtat. Daniel, hennes sambo ägnar mycket tid åt deras olika förändringar av huset.