Ia & Carl

Carl och Ia von Schwerin bor i Tystberga utanför Nyköping efter att ha bott i Skåne under en längre tid.

De är båda födda under 40-talet och växte upp på Djursholm där de båda studerade vid Djursholms samskola. De flyttade sedan till Kanarieöarna där Carl arbetade som försäljningschef för Real Lanzarote SA. Vid hemflytt till Sverige bosatte de sig i Täby norr om Stockholm.

Ia började sitt arbete inom SVT först som inköpssekreterare och sedan som programplanerare. Därefter på olika företag bl. a Teamwork, Pharmacia (fd Procordia och nuvarande del av Pfizer) och Manpower Outsourcing. På Pharmacia arbetade hon som ansvarig för Telekom innan hon tog ett jobb på  Manpower som projektledare inom telefoni. Ia trivs i Tystberga med närheten till naturen, barnbarnen och en lättskött trädgård. Det förekommer även en del resor utomlands, gärna tropiska resmål. De stora intressena är yoga, ayurveda, läkeörter och att vandra.

Carl var fastighetsmäklare i Carl von Schwerin HB under en kortare tid innan han gick vidare för olika anställningar vid dagstidningen Svenska Dagbladet. Under hans tid på företaget, hann Carl med en rad av olika positioner såsom säljchef för fastighetsmarknaden, försäljningschef för eftertext och affärsområdesansvarig för Bostad. Carl spenderar mer än gärna sin tid till att spela på sin elgitarr samt att lyssna på musik. Carl är även intresserad av historiska böcker samt kulinarisk matlagning och resor utomlands för att fly vinterkylan.